De Schoorsteenreiniger Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-schoorsteenreiniger.be03/500 11 66

Uw schoorsteenreiniger Mechelen zorgt voor uw veiligheid

Wist u dat u voor uw verwarmingsinstallatie met steenkool, hout of open haard één keer per jaar uw schoorsteen moet laten onderhouden? Voor verwarming met gas is dit om de twee jaar. Dit bepaalt de wetgeving van 6 januari 1978. Als u dit niet respecteert bent u ten eerste niet in orde voor uw brandverzekering en ten tweede loopt u het gevaar van schouwbrand. Uw schoorsteenreiniger Mechelen zorgt ervoor dat uw verwarmingsinstallatie altijd perfect in orde is.

Uw schoorsteenreiniger Mechelen onderhoudt uw schouw zoals het hoort

Bij oudere schoorstenen komt het voor dat er stenen los komen te zitten. Maar ook bij nieuwe schouwen zijn er omstandigheden waarbij de schouw niet zo goed meer trekt. Denk bijvoorbeeld aan vogelnesten. Hierbij loopt u het gevaar van CO-vergiftiging. Het is zeer belangrijk om uw schouw in optimale conditie te houden. Daarom komt de schoorsteenreiniger Mechelen (twee)jaarlijks bij u langs. Afhankelijk van de opbouw van uw schoorsteen van binnen uit en/of van boven uit schoongemaakt. Het roet wordt losgeschuurd, de schouw wordt geveegd en al het afval wordt netjes opgeruimd. Bij elk onderhoud wordt uw schouw gecontroleerd op vochtlekkages en hittebestendigheid. Na elke schoonmaakbeurt krijgt u een certificaat dat bevestigt dat uw schouw volledig in orde is. Dit kunt u aan uw verzekeringsmaatschappij voorleggen.

shutterstock_511319902

Bekijk prijslijst

Heb je nog bepaalde vragen?
Contacteer ons dan snel!

Laat uw schouw optimaal functioneren samen met uw schoorsteenreiniger

Uw schouwveger controleert of uw schouw voldoende trekt. Als ze te weinig trekt, wordt ze volledig proper gemaakt. Als de schouw te veel trekt, kan een trekregelaar de oplossing zijn. Dit vermijdt terugslag in de schouw en voert de rook regelmatig af. En bovendien kunnen zich geen vogels meer in uw schouw nestelen. Bij oudere schouwen wordt er soms ook een inox rookkanaal aangeraden. Ook dit kan door uw schouwveger in Mechelen geïnstalleerd worden. Uw schouwveger in Mechelen geeft u hierover graag meer inlichtingen.

Uw schouw wordt op maat onderhouden

De schouwveger bekijkt elke schouw apart. Elke woning heeft een andere ligging en er zijn heel wat factoren die het functioneren van uw schouw beïnvloeden. Denk maar aan de windrichting en de hoogte van de woning. Of u woont op een plaats waar veel vogels voorkomen: een bos of vijverrijk gebied bijvoorbeeld. Ook het soort hout dat u stookt kan een rol spelen in het al dan niet snel vervuilen van uw schouw. Vraag gerust advies aan uw schouwveger. Hij komt op regelmatige tijdstippen uw schoorsteen vegen, maar ook voor dringende problemen kunt u een beroep op hem doen. Maak een afspraak op het nummer 03 500 11 66 en uw schouw wordt onderhouden zoals het hoort.