Schoorsteen reinigen

Wilt u uw schoorsteen laten reinigen? Een rookkanaaal moet op regelmatige basis worden schoongemaakt. Zo niet kan dit catastrofale gevolgen hebben voor uw schoorsteen en uw hele woning! Ook een goed uitgevoerd onderhoud van uw schoorsteen is van groot belang. Zo kunnen namelijk overgebleven brandbaar materiaal deeltjes in het rookkanaal vuur vatten.

De oorzaak van een schoorsteenbrand

De rookdeeltjes hechten zich na enige tijd vast aan de wand van het rookkanaal en vormen zo een zeer brandbare laag. Een schoorsteenbrand is dus niet uit te sluiten. Een degelijk aangelegd rookkanaal is dus van groot belang. Maar ook een regelmatig onderhoud door een schoorsteenveger zal zorgen dat de schoorsteen gecontroleerd wordt op de hittebestendigheid of eventuele vochtlekkages.

schoorsteen

Andere gevaren

Evenals koolstofmonoxide die om de hoek ligt de loeren. Per jaar worden in België een 20-tal dodelijke slachtoffers geregistreerd door CO-vergiftiging. Het zorgen voor voldoende aanvoer van zuurstof en vooral een goede afvoer van verbrandingsgassen via een goed trekkende schoorsteen is dus van elementair belang voor uw gezondheid.

Een jaarlijkse schoonmaakbeurt van uw schoorsteen heeft dus heel wat voordelen. Bovendien ontvangt u steeds een geldig bewijs van het reinigen voor uw brandverzekering! Het kuisen van uw schoorsteen heeft enkel wettelijke waarde als u het door een erkende schouwveger laat doen. Laat uw schoorsteen dus tijdig kuisen om de veiligheid van uw woning te garanderen.

Wat kan u verwachten?

Onze schouwvegers gaan bij het kuisen van uw schoorsteen steeds op dezelfde manier te werk. Ze schuren eerst het roet los en daarna verwijderen ze het nauwkeurig. Wij garanderen u een snelle en propere service.

Daarnaast hebben wij ook jarenlange ervaring in onder andere het plaatsen van vogelwering, het verwijderen van vogelnesten of het plaatsen van een trekregelaar. U kan rekenen op een professionele service van onze schouwvegers, elke keer opnieuw.

Laat uw schoorsteen reinigen

De Schoorsteenreiniger is uitgegroeid tot absolute expert op het vlak van schoorsteenreinigen en schoorsteenvegen. En dit over heel Vlaanderen met verschillende tevreden klanten in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Wacht dus niet langer en contacteer ons voor een afspraak. Onze schouwvegers helpen u graag verder.

Neem nu contact op!
Call Now Button