Schoorsteen reinigen

Heeft u er bij stilgestaan dat een rookkanaal op regelmatige basis moet worden schoongemaakt? Zo niet kan dit catastrofale gevolgen hebben voor uw schoorsteen en uw hele woning! Ook een goed uitgevoerd onderhoud van uw schoorsteen is van groot belang. Zo kunnen namelijk overgebleven brandbaar materiaal deeltjes in het rookkanaal vuur vatten.

De oorzaak van een schoorsteenbrand

De rookdeeltjes hechten zich na enige tijd vast aan de wand van het rookkanaal en vormen zo een zeer brandbare laag. Een schoorsteenbrand is dus niet uit te sluiten. Een degelijk aangelegd rookkanaal is dus van groot belang. Maar ook een regelmatig onderhoud door een schoorsteenveger zal zorgen dat de schoorsteen gecontroleerd wordt op de hittebestendigheid of eventuele vochtlekkages.

Andere gevaren

Evenals koolstofmonoxide die om de hoek ligt de loeren. Per jaar worden in België een 20-tal dodelijke slachtoffers geregistreerd door CO-vergiftiging. Het zorgen voor voldoende aanvoer van zuurstof en vooral een goede afvoer van verbrandingsgassen via een goed trekkende schoorsteen is dus van elementair belang voor uw gezondheid.

Een jaarlijkse schoonmaakbeurt van uw schoorsteen heeft dus heel wat voordelen. Bovendien ontvangt u steeds een geldig bewijs van het reinigen voor uw brandverzekering!

Laat uw schoorsteen reinigen

De Schoorsteenreiniger is uitgegroeid tot absolute expert op het vlak van schoorsteenreinigen en schoorsteenvegen. En dit over heel Vlaanderen met verschillende tevreden klanten in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.
Wacht dus niet langer en contacteer ons voor een afspraak.

schoorsteen

Schoorsteen reinigen
4.8 (96%) 5 stemmen